Три концерти на трио Парнасус (Гонца Богоромова - сопран, Паскал Краповски - виолончело и Милица Шкариќ - пијано) во Тетово, Штип и Струмица

Skarik, Milica and Krapovski, Paskal and Bogoromova, Gonca (2018) Три концерти на трио Парнасус (Гонца Богоромова - сопран, Паскал Краповски - виолончело и Милица Шкариќ - пијано) во Тетово, Штип и Струмица. [Performance]

[img]
Preview
Text
Newsletter - Autumn 2018.pdf

Download (1424Kb) | Preview
[img]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
Трио Парнасус концерт Струмица.pdf

Download (93Kb) | Preview
[img]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
Трио Парнасус програма.pdf

Download (35Kb) | Preview
Official URL: http://ma.ugd.edu.mk/index.php/mk/vesti/20-trio-pa...

Abstract

Трио Парнасус во состав од Гонца Богоромова - сопран, Паскал Краповски - виолончело и Милица Шкариќ - пијано, одржа три концерти во Тетово, Штип и Струмица во периодот од 6 до 8 јуни 2018. Во Тетово триото настапи на 6 јуни во ОМУ Тодор Скаловски - Тетоец, на 7 јуни триото настапи на Музичката Академија при УГД во Штип, а на 8 јуни во Домот на културата „Антон Панов“ во Струмица. На програмата триото изведе комопзиции од Андре Превин, Пирзади Ниса Инајат Кан, како и од авторите Герхард Дајс, Дамјан Темков, Михајло Михајловски и Џејмс Хајвард специјално компонирани за ова трио. На сите три концерти присуствуваше англискиот композитор Џејмс Хајвард чија композиција Aspects доживеа светска премиера во Македонија, а за ова беше напишано и во вестите на Newsletter Piano trio society, UK.

Item Type: Performance
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Milica Skarik
Date Deposited: 21 Dec 2018 12:52
Last Modified: 21 Dec 2018 12:52
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/21007

Actions (login required)

View Item View Item