Улогата на сметководствениот информационен систем во работењето на претпријатието

Koleva, Blagica and Gorgieva-Trajkovska, Olivera (2018) Улогата на сметководствениот информационен систем во работењето на претпријатието. Годишен зборник, Економски факултет, 15. ISSN 1857-7628

Full text not available from this repository.
Official URL: https://e-lib.ugd.edu.mk/resursi/zbornici/ekonomsk...

Abstract

Во фокусот на овој труд е анализата на улогата на сметководстевениот информационен систем во работењето на претпријатието. Главната цел е да се утврди ефективното и продуктивно влијание од квалитетно воспоставување на сметководствен систем во работењето на претпријатието и можноста за компарирање на резултатите на претпријатието. Резултатите од истражувањето водат кон заклучоци, изнесени мислења и современи погледи за реализацијата на сметководствениот систем во Република Македонија, неопходно потребен при функционирањето во глобалното информациско општество, со единствена цел за пообјективно валоризирање и мерење на економските резултати и политиките на претпријатијата, односно компаниите.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Blagica Koleva
Date Deposited: 13 Dec 2018 09:22
Last Modified: 25 Jan 2019 10:43
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/20961

Actions (login required)

View Item View Item