Креирање на стратегија за правилно наградување на вработените во организацијата

Puskarova, Maja (2018) Креирање на стратегија за правилно наградување на вработените во организацијата. Masters thesis, Goce Delcev University Stip.

[img]
Preview
Text
Magisterski trud-Maja Puskarova.pdf

Download (3149Kb) | Preview

Abstract

Наградувањето на вработените, според многумина, се смета за најсложена и најчувствителна функција во управувањето со човечките ресурси на секоја организација. Со наградувањето, помеѓу другото, треба да се мотивираат вработените да се однесуват и да работат на начин преку кој ќе се обезбедицелосно остварување на индивидуалните и организациски цели и интереси.За да создадат поволно работно опкружување кое ќе ги поттикнува вработените на креативен и иновативен однос кон работата, организациите применуваат стратегија за правилно наградување на вработените. Станува збор за процес кој се остварува со креирање и управување на систем на наградување, кој подразбира плати, стимулации и други надоместоци кои работодавецот ги обезбедува за вработените, во замена за вложениот труд. Креирањето на ефикасен систем на наградување се занимава со формулирање и имплементација на политики и процеси, со цел остварување фер, правично и конзистентно наградување навработените, во согласност со нивната вредност за организацијата. Клучни зборови: стратегија, наградување, управување, човечки ресурси, плати.

Item Type: Thesis (Masters)
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Katerina Hadzi-Vasileva
Date Deposited: 07 Dec 2018 09:52
Last Modified: 07 Dec 2018 09:52
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/20921

Actions (login required)

View Item View Item