Терапевтско дејство на кинезитерапијата кај пациенти со илиотибијален синдром

Vitanovska, Keti and Panova, Gordana (2018) Терапевтско дејство на кинезитерапијата кај пациенти со илиотибијален синдром. Knowledge – International Journal, 27. pp. 107-114. ISSN 2545-4439

[img]
Preview
Text
trud keti.pdf

Download (1832Kb) | Preview

Abstract

Во секојдневниот живот на модерниот човек хроничните оштетувања, односно синдромите на пренапрегање се зачестена појава во спортот и рекреацијата или во некои други занимања. Со овој дипломски труд ќе се укаже на факторите на ризикот од настанување, функционалната анатомија, симптомите, клиничката слика, дијагностичките тестови за проценка на илиотибијалниот синдром и кинезитерапијата и нејзините вежби во процесот на лекување при неговото настанување.

Item Type: Article
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Gordana Panova
Date Deposited: 28 Nov 2018 08:30
Last Modified: 28 Nov 2018 08:30
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/20857

Actions (login required)

View Item View Item