Високо модифицирани полимерни материјали еволутивен чекор во денталната протетиката

Mickovska, Daniela and Kovacevska, Ivona and Apostoloski, Pavle and Nakovska, Elena (2016) Високо модифицирани полимерни материјали еволутивен чекор во денталната протетиката. Vox Dentarii Информатор на стоматолошката комора на Македонија, 6 (3). p. 15. ISSN 1857-7814

[img]
Preview
Text
vox-dentarii Daniela Mickovska .pdf

Download (285Kb) | Preview

Abstract

Индиректните протетски надоместоци треба да обезбедат висока естетика и функционално интегрирање во оралната средина, а воедно и да се задоволат барањата и потребите на забниот техничар, стоматологот и пациентот. Безметалните материјали што се користат како градивни при изработката на протетските надоместоци изискуваат одредени услови при формирање на самиот безметален систем, како што е одреден степен на цврстина во релација со индикациите, хемиска стабилност, механичка издржливост и над се висока естетика

Item Type: Article
Subjects: Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Pavle Apostoloski
Date Deposited: 05 Nov 2018 11:28
Last Modified: 05 Nov 2018 11:28
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/20745

Actions (login required)

View Item View Item