Мотивација во тимското работење како фактор за постигнување на подобри резултати во работењето

Gjorgjievska, Tatjana (2018) Мотивација во тимското работење како фактор за постигнување на подобри резултати во работењето. Masters thesis, Goce Delcev University.

[img]
Preview
Text
Tatjana Gjorgjievska Magisterski trud finalen.pdf

Download (2118Kb) | Preview

Abstract

Денес во услови на брз развој на светот, мотивација во тимското работење е важен фактор во работењето на организациите кои настојуваат да ја подобрат продуктивноста и општата конкурентност на пазарот. Современите претпријатија не можат да функционираат и да се развиваат без соработка, доверба и поврзување на идеи, интереси, цели и акции. Ефективност на мотивација во тимско работење значи ефикасност во остварување на организациони цели и подобрување на перфоманси на работење. Успешни менаџери знаат дека правилна мотивација на членови од тимот значи нивно охрабрување да ги применат своите вештини, напори и способности за постигнување на позитивни резултати и остварување на целите на организацијата, како и за развивање на позитивен став и исклучителен углед на компанијата. Клучни зборови: тим, членови, мотивација, влијание, ефикасност, ефективност

Item Type: Thesis (Masters)
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Katerina Hadzi-Vasileva
Date Deposited: 01 Nov 2018 11:07
Last Modified: 01 Nov 2018 11:07
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/20709

Actions (login required)

View Item View Item