Усвојување на македонскиот јазик како странски - практикум

Stanojoski, Igor (2018) Усвојување на македонскиот јазик како странски - практикум. ISBN 978-608-244-554-0.

[img]
Preview
Text
Готов практикум со ЦИП.pdf

Download (1296Kb) | Preview

Abstract

Овој практикум ги содржи следните тематски единици: 1) Создавање на стратегија за групата или лицето што ќе го изучува македонскиот јазик како странски; 2) Материјали за подучување; 3) Изучување на лексичкиот фонд на нивото А; 4) Текстови за читање и превод на нивото А; 5) Изучување на граматиката на нивото А; 6) Видови вежби за усвојување на глаголскиот систем; 7) Избор на дополнителни текстови за читање, слушање и превод; 8) Часови по конверзација.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Igor Stanojoski
Date Deposited: 11 Oct 2018 07:38
Last Modified: 11 Oct 2018 07:38
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/20512

Actions (login required)

View Item View Item