Учебник по „Основи на органска хемија (за фармацевти)“

Gulaboski, Rubin and Kostadinovic Velickovska, Sanja (2018) Учебник по „Основи на органска хемија (за фармацевти)“. Универзитет „Гоце Делчев“-Штип. ISBN 978-608-244-544-1

[img]
Preview
Text
основи на органска хемија -учебник.pdf

Download (9Mb) | Preview
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/745

Abstract

Во овој учебник по предметот Основи на органска хемија (за фармацевти) се објаснети шеснаесет поглавја во кои подробно се елаборирани најважните класи на органски соединенија како и начинот на нивно добивање, физичките и хемиските својства на секоја од класите на органските соединенија, како и употребата на органските соединенија во фармацијата. Овој учебник е наменет за студентите на Факултетот за медицински науки, отсек Фармација, со фонд на часови 3+2+2. За секоја класа од органските соединенија објаснети се најважните механизми, како и начинот на кој некои од нив може да се синтетизираат во лабораториски услови.

Item Type: Book
Subjects: Natural sciences > Chemical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Sanja Kostadinovik
Date Deposited: 04 Oct 2018 11:31
Last Modified: 04 Oct 2018 11:31
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/20460

Actions (login required)

View Item View Item