Претприемништво

Temjanovski, Riste (2018) Претприемништво. Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип, Штип. ISBN 978-608-244-504-5

[img]
Preview
Text
PRETPRIEMNISTVO Repozitorium.pdf

Download (625Kb) | Preview
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/706

Abstract

Светот во кој живееме е свет во кој иновативноста, знаењето и вештините ги диктираат сите правци на современиот живот. Во овој динамичен свет конкурентноста е составен дел не само во меѓународните и домашни бизнис релации туку и составен сегмент на секојдневните културни навики. Водејќи се од атрибутите на храброст, решителност, практична применливост на современи модели на раководење, но и подготвеноста за постојано надградување со знаење и информации влегуваме во светот на претприемништвото. Претприемничките вештини денес го движат светот. Тие предизвикаа „тектонско“ подместување во сите процеси на човековите активности: животни навики, начин на учење, работа, забава, спорт, политика и со што го видоизмени целокупниот пејзаж на цивилизациските достигнувања. Со право се смета дека претприемачите го моделираат светот и создаваат еден нов тип на економија - нова економија со претприемнички знаења, вештини, во кои информациите се највреден ресурс. Како да се биде прв, иновативен и импозантен.

Item Type: Book
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Riste Temjanovski
Date Deposited: 24 Sep 2018 12:10
Last Modified: 24 Sep 2018 12:10
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/20393

Actions (login required)

View Item View Item