Штетници кај зеленчукот и мерки за контрола

Spasov, Dusan and Atanasova, Biljana (2017) Штетници кај зеленчукот и мерки за контрола. Универзитет "Гоце Делчев" - Штип, Земјоделски факултет. ISBN 978-608-244-408-6

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/630

Abstract

Учебникот „Заштита кај зеленчуковите култури и мерки за контрола“ е напишан со цел да даде што поголем број информации за штетниците во зеленчуковото производство и мерките за контрола, воедно и да помогне за совладување во решавањето на проблемите. Како учебник пред сѐ е наменет за студенти на земјоделски факултет, може да им послужи и на земјоделските производители, Агенцијата за поддршка на земјоделството и руралниот развој, Земјоделскиот инспекторат, фирмите кој се занимаваат со дистрибуција и продажба на пестицидите. Со цел намалување на штетата на зеленчуковите производи од различните штетни агенси, а сепак да има производство на здрава храна, во денешно време се поголем тренд е интегралното производство на зеленчукот, а со тоа и интегрална заштита на растенијата.

Item Type: Book
Subjects: Agricultural Sciences > Other agricultural sciences
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Biljana Atanasova
Date Deposited: 03 Sep 2018 12:51
Last Modified: 03 Sep 2018 12:51
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/20346

Actions (login required)

View Item View Item