Нега и третман на стари лица

Panova, Gordana and Stanoevska, Snezana and Simonovska, Ljiljana and Sumanov, Gorgi (2018) Нега и третман на стари лица. Knowledge - International Journal Scientific Papers, 22 (5). pp. 1169-1172. ISSN 1857-923X / 2545-4439 (print)

[img]
Preview
Text
Труд 1.pdf

Download (1612Kb) | Preview

Abstract

Установите за сместување на стари лица се доста важен дел во социјалниот живот на населението и во поново време се повеќе се актуелизираат прашањата поврзани со истите. За разлика од порано во времето кога кон овие установи се пристапуваше со недоверба, во современиот свет се повеќе се инвестира во истите, се подобруваат условите за престој и услугите на вработените, се зголемува заинтересираноста и користењето на домовите од страна на граѓаните, па поради таа причина решив подетално да ја разработам оваа тема во дипломскиот труд

Item Type: Article
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Medical and Health Sciences > Health sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Gordana Panova
Date Deposited: 13 Aug 2018 10:01
Last Modified: 13 Aug 2018 10:01
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/20297

Actions (login required)

View Item View Item