Причини за болка после стоматолошки интервенции

Longurova, Natasa and Zlatanovska, Katerina and Kovacevska, Ivona (2018) Причини за болка после стоматолошки интервенции. Medicus, informativen glasnik na javnoto zdravstvo - Stip. ISSN 1857-5994

[img]
Preview
Text
Медикус 2018-1.pdf

Download (264Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
nate medikus 17-May-2018 08-42-32.pdf

Download (4Mb) | Preview

Abstract

После стоматолошките интервенции најчесто пациентите не очекуваат дека ќе имаат болка бидејќи токму поради тоа и го посетиле стоматологот и очекуваат дека истата треба да помине после третманот. Постојат неколку причини кои можат да предизвикаат перзистентна болка на забот по стоматолошкиот третман што на крајот ќе треба интервенцијата на стоматологот да се повтори за да се реши проблемот. Во текстот што следува се презентирани причините кои најчесто се случуваат од реставративната стоматологија т.е од областа на денталната патологија.

Item Type: Article
Subjects: Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Natasa Longurova
Date Deposited: 29 May 2018 11:38
Last Modified: 29 May 2018 11:38
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/20024

Actions (login required)

View Item View Item