Работните односи - Видови на работен однос, надомест на штета од работен однос: коментар, обрасци и практични упатства за современите и успешни кадровски служби

Belovski, Vojo (2015) Работните односи - Видови на работен однос, надомест на штета од работен однос: коментар, обрасци и практични упатства за современите и успешни кадровски служби. Working Paper. Издавач: Компанија Д-р Беловски - Друштво за интелектуални услуги и менаџмент консалтинг ул: Никола Вапцаров бр: 3/1, 1000 Скопје, Stip.

[img]
Preview
Text
Monografija.pdf

Download (2013Kb) | Preview

Abstract

Овој труд - монографија, Работните односи, е всушност коментар, со обрасци и практични упатства за современите и успешни кадровски служби, кој претставува скромен обид на авторот (кој си дозволува слобода за себе да потенцира дека располага со долгогодишно теоретско и практично искуство од областа на работните односи) да даде свој придонес за поквалитетна и поуспешна практична примена на дел од прописите – законските решенија од областа на работните односи. Смислата и целта на овој труд е да се објаснат, за полесна практична употреба, конкретните одреби од Законот за работните односи, за да можат корисниците на едноставен и најсоодветен начин да ги толкуваат и да применат дел од законските решенија.

Item Type: Monograph (Working Paper)
Subjects: Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Vojo Belovski
Date Deposited: 19 Apr 2018 14:38
Last Modified: 19 Apr 2018 14:38
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/19866

Actions (login required)

View Item View Item