Теренско истражување, пеливански борби во село Чалакли

Goranco, Angelov (2017) Теренско истражување, пеливански борби во село Чалакли. [Video] (Unpublished)

[img]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
20150509_135243.pdf

Download (3049Kb) | Preview
[img]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
20150509_145202.pdf

Download (2496Kb) | Preview
Official URL: https://www.youtube.com/watch?v=mUjUKQq1DPk&featur...

Abstract

На ова теренско истражување ја проследивме улогата на зурлаџиските состави за време на одвивањето на пеливанските борби во с. Чалакли, Валандовско. Теренскиот материјал е во форма на видео и фотографии на кои забележавме некои моменти од од оваа стара форми на спортски натпрева која до дене денс е задржана во некои делови на Р. Македонија.

Item Type: Video
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Goranco Angelov
Date Deposited: 21 Feb 2018 14:10
Last Modified: 21 Feb 2018 14:10
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/19626

Actions (login required)

View Item View Item