Разузнавачки операции

Dojcinovski, Metodija and Odzakov, Ferdinand (2010) Разузнавачки операции. Соларис Принт Скопје, Скопје. ISBN 978-608-4581-02-4

[img]
Preview
Text
Разузнавачки операции.pdf

Download (933Kb) | Preview

Abstract

Трудот „Разузнавачки операции" е создаден како резултат на созревањето на моментот за давање основни знаења на професионалците во оваа дејност, кои својата кариера ја почнуваат или веќе ја трасираат со партиципирање во системот за безбедност и одбрана. Секако дека содржина во трудот можат да ја користат и раководните армиски и полициски структури при подготовките за изведување операции, истражувачите на оваа област, воените и цивилните дипломати, лицата во системот на менаџментот со кризи и заштитата и спасувањето, студентите, питомците на воената академија, слушателите на сродните високо-образовни институциии, па дури и љубопитните читатели.

Item Type: Book
Subjects: Social Sciences > Other social sciences
Divisions: Military Academy
Depositing User: Metodija Dojcinovski
Date Deposited: 15 Feb 2018 13:00
Last Modified: 15 Feb 2018 13:00
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/19508

Actions (login required)

View Item View Item