Дистинкција и поврзаност помеѓу експлицитното и имплицитното знаење на странскиот јазик

Koceva, Vesna and Todorova, Marija (2017) Дистинкција и поврзаност помеѓу експлицитното и имплицитното знаење на странскиот јазик. Годишен зборник 2017, Филолошки факултет - Штип, 8 (9). pp. 9-16. ISSN 1857-7059

[img]
Preview
Text
V.Koceva, Zbornik FF9,1.pdf

Download (1967Kb) | Preview

Abstract

Во овој труд се зборува за разликите и интерференцијата помеѓу имплицитното и експлицитното знаење на странскиот јазик. Трудот цели кон прикажување на размислувањата на лингвистите во врска со дистинкцијата и поврзаноста на овие поими. На почетокот се дава осврт на употребата и на дефинирањето на овие поими, а потоа се анализираат различните размислувања на лингвистите во однос на прашањето: „Дали постои интерференција меѓу експлицитното и имплицитното знаење на странскиот јазик?“. Понатаму во трудот се дава краток приказ на теоретските гледишта за односот на имплицитното и експлицитното знаење на странскиот јазик.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Vesna Koceva
Date Deposited: 13 Feb 2018 12:45
Last Modified: 13 Feb 2018 12:45
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/19468

Actions (login required)

View Item View Item