Стручното усовршување на наставникот по историја

Josimovska, Verica (2017) Стручното усовршување на наставникот по историја. In: Петта научно-стручна конференција со меѓународен карактер -„Современото воспитание и образование -состојби, предизвици и перспективи-“. Универзитет „Гоце Делчев“ Штип, Штип, pp. 176-179. ISBN 978-608-244-472-7

[img]
Preview
Text
sodrzina.pdf

Download (643Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
tekst.pdf

Download (500Kb) | Preview
[img]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
naslovna.pdf

Download (236Kb) | Preview

Abstract

Професионалниот развој на наставниците е континуиран процес на стекнување на знаења, вештини и компетенции и придонесува за подобрување на квалитетот на работата, зајакнување на мотивацијата и развивање на системот за оценување и самоевалуација. Тој е отворен, динамичен и постојан процес кој вклучува трансфер на нови знаења од различни професионални области и научни дисциплини во светот на праксата, како и следење на европските трендови во подобрување на образованието. Клучни зборови: историја, настава, образование, усовршувување.

Item Type: Book Section
Subjects: Humanities > History and archaeology
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Verica Josimovska
Date Deposited: 13 Feb 2018 13:02
Last Modified: 13 Feb 2018 13:02
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/19464

Actions (login required)

View Item View Item