Современа уметност и дизајн - скрипта

Efremov, Jordan (2017) Современа уметност и дизајн - скрипта. ISBN 978-608-244-460-4.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/670

Abstract

Целта на предметот Современа уметност и дизајн e да се совладаат и да се осознаат основните визуелни ликовни елементи и принципи во уметноста и во дизајнот. Исто така предметот има за цел студентите да се запознаат со историските како и со современите движења во уметноста и во дизајнот. Има за цел да се разберат нивните заеднички вредности и принципи, како и да се согледаат нивните разлики. Изучувањето на овој предмет има за цел осознавање и анализирање на процесот на создавање уметнички дела, според сите најзначајни принципи коишто постојат во уметноста и во дизајнот.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Technology
Depositing User: Jordan Efremov
Date Deposited: 06 Feb 2018 11:40
Last Modified: 06 Feb 2018 11:40
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/19344

Actions (login required)

View Item View Item