„Момент на привлечност“ - самостојна изложба

Miloseski, Slobodan (2017) „Момент на привлечност“ - самостојна изложба. [Show/Exhibition]

[img]
Preview
Text
naslovna.pdf

Download (1586Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
kritika.pdf

Download (2241Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
delo.pdf

Download (1413Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
izdavac.pdf

Download (1428Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Otvaranje.pdf

Download (1998Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Otvaranje 2.pdf

Download (3416Kb) | Preview

Abstract

„Момент на привлечност“ е моја самостојна изложба на која во Културно информативниот центар-Скопје претставив единаесет скулптурални објекти изработени во комбинирана техника. Оваа серија на мои дела со своите апстрактно-асоцијативни форми содржи нагласен динамизам во своето постоење. Илузијата на поместено гравитационо тежиште создава севкупна динамична изобразба ,а пак самите елементи од кои е сочинета целината дополнително ја интензивираат оваа визуелна појава.

Item Type: Show/Exhibition
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Art Academy
Depositing User: Slobodan Miloseski
Date Deposited: 30 Jan 2018 10:01
Last Modified: 30 Jan 2018 10:01
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/19187

Actions (login required)

View Item View Item