Сподели радост

Miloseski, Slobodan (2017) Сподели радост. [Show/Exhibition]

[img]
Preview
Text
Spodeli radost-bg.pdf

Download (568Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Biomehanika.pdf

Download (1436Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Urbana prikazna.pdf

Download (2007Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Igra na vetrot.pdf

Download (1988Kb) | Preview

Abstract

„Сподели радост“ е мулти-медијален проект посветен на македонската поезија, песна и ликовна уметност. Во овој проект активно се вклучени македонски уметници кои студираат, живеат или работат во Р.Бугарија.Настанот беше одржан во просториите на КИЦ на Р.Македонија во Софија. Во склоп на ликовната изложба, која беше дел од овој мулту-медијален проект, учествував со три цртежи изработени во комбинирана техника: 1.„Биомеханика“ 10x10cm. 2.„Урбана приказна“ 10x7,5cm. 3.„Игра на ветрот“ 10x6cm.

Item Type: Show/Exhibition
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Art Academy
Depositing User: Slobodan Miloseski
Date Deposited: 29 Jan 2018 09:12
Last Modified: 08 Feb 2018 10:24
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/19027

Actions (login required)

View Item View Item