Циклични пулсирања

Miloseski, Slobodan (2016) Циклични пулсирања. [Show/Exhibition]

[img]
Preview
Text
naslovna-ciklicni pulsiranja.pdf

Download (1664Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Ciklicni pulsiranja.pdf

Download (433Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
4-9 2a.pdf

Download (1847Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Robusni komunikacii.pdf

Download (1535Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
zadna-ciklicni pulsiranja.pdf

Download (1830Kb) | Preview

Abstract

Самостојна изложба на 17 скулпторски дела во комбинирана техника.Апстрактните конструирани скулптури богати се со неисцрпен енергетски потенцијал во изразување на субјективната визија. Во нивната затворена или отворена морфологија доследно донесуваат компактни карактеристики на линиската цврстина и рационализам во изведбата. Тие се повеќедимензионално меѓусебно поврзани и заеднички се помагаат и надополнуваат во својата примарна намера да остварат одржливост во просторно и сореално коегзистирање.

Item Type: Show/Exhibition
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Art Academy
Depositing User: Slobodan Miloseski
Date Deposited: 22 Jan 2018 09:39
Last Modified: 22 Jan 2018 09:39
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/18988

Actions (login required)

View Item View Item