Препораки при проектирање на лабараторија за дигитална фореника

Petrov, Ivan and Gelev, Saso (2017) Препораки при проектирање на лабараторија за дигитална фореника. In: Петта меѓународна научна конференција, „Науката – подршка на развојот во Југоисточна Европа“, 15-16 Dec 2017, Skopje, Macedonia.

[img]
Preview
Text
Ivan, Saso, 1 trud.pdf

Download (1382Kb) | Preview

Abstract

Брзо растечките стапки на комјутерски криминал во последните години ја зголемува потрбата од квалитетни истаги за дигитален кримиал, а со тоа и изгрдба на акредитирана лабараторија за дигитална форензика која ке може да одговори на поставените задачи од стрна на соодветните институции. Во овој труд ќе се обидеме да ги дадеме препораките кои треба да се следат при проектирање на лабараторија за дигитална форензика. Лабарарторијата која е направена врз база на овие препораки многу лесно ќе биде акредитирана од страна на соодветните институции. Клучни зборови: Дигитална форензика, Лабараторија за дигитална форензика

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Engineering and Technology > Electrical engineering, electronic engineering, information engineering
Divisions: Faculty of Electrical Engineering
Depositing User: Saso Gelev
Date Deposited: 19 Dec 2017 10:02
Last Modified: 19 Dec 2017 10:02
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/18760

Actions (login required)

View Item View Item