Естетски ургентни процедури

Kovacevska, Ivona (2017) Естетски ургентни процедури. In: Нови граници во денталната естетика - ДДДММ, 28-29 Apr 2017, Skopje, Macedonia.

[img]
Preview
Text
29.04.2017 Р.pdf

Download (5Mb) | Preview
[img]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
SKOPJE april 2017 web.pdf

Download (911Kb) | Preview

Abstract

Технолошкиот развој со интензивен карактер во доменот на денталната медицина, посебно во делот на стоматолошките естетски материјали и процедури, овозможува нивна имплементација во секојдневната стоматолошка пракса. Во презентацијата ќе бидат опфатени различните естетски процедури со ургентен карактер, односно решавање на нарушената естетика и рамнотежа кај пациентите кај кои е инсуфициентно времето за реставрирање и комплексно решавање на естетскиот и функционалниот дизбаланс. Состојбите на фрактури на дел од забите, реставрациите, корекција на рабниот интегритет, белење и уште некои други третмани, во функција на естетска прва помош, ќе бидат дел од оваа презентација. Комуникацијата во хуманата популација, пред се започнува преку визуелната перцепција, со што првиот впечаток, за убавина, естетика, повлекува пријатност, самодоверба и желба за натамошно внимание. Забите како клучна алка, заедно со устата, претставуваат примарна перцепција па од таму и нивната естетска беспрекорност влијае на психолошката стабилност на индивидуата.

Item Type: Conference or Workshop Item (Lecture)
Subjects: Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Ivona Kovacevska
Date Deposited: 01 Nov 2017 13:28
Last Modified: 01 Nov 2017 13:28
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/18291

Actions (login required)

View Item View Item