Дополнителната настава во функција на подобрување на знаењата на студентите на Филолошкиот факултет

Daskalovska, Nina and Dimova, Violeta and Kuzmanovska, Dragana and Venovska-Antevska, Snezana and Kirova, Snezana and Ivanova, Biljana and Ulanska, Tatjana and Tasevska, Marica and Hadzi-Nikolova, Adrijana (2017) Дополнителната настава во функција на подобрување на знаењата на студентите на Филолошкиот факултет. [Project]

[img]
Preview
Text
Project N. D..pdf

Download (265Kb) | Preview
Official URL: http://scholar.ugd.edu.mk/daskalovska/проект-4

Abstract

Овој проект има две главни цели: 1. Да го истражи влијанието на дополнителната настава врз подобрување на знаењето и зголемување на јазичната компетенција на студентите од прва година на Филолошкиот факултет. 2. Да ја утврди разликата помеѓу експлицитното и имплицитното учење на јазикот, односно помеѓу учење на јазикот преку експлицитен фокус на формата и усвојување на јазикот преку читање и анализа на литературни текстови.

Item Type: Project
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Nina Daskalovska
Date Deposited: 14 Aug 2017 13:44
Last Modified: 14 Aug 2017 13:44
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/18068

Actions (login required)

View Item View Item