Digital smile design

Zlatanovska, Katerina and Kocovski, Darko and Koceva, Magdalena and Bikovski, Ljupco (2017) Digital smile design. In: 24th International Dental Students Scientific Congress, 19-21 June 2017, Ohrid, Macedonia.

[img]
Preview
Text
poster-prezenacija-magdalena-1.pdf

Download (526Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Kniga na apstrakti - studentski kongres 2017.pdf

Download (146Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Kniga na apstrakti - studentski kongres 2017(2).pdf

Download (130Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Kniga na apstrakti - studentski kongres 2017(3).pdf

Download (376Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Kniga na apstrakti - studentski kongres 2017(4).pdf

Download (216Kb) | Preview

Abstract

Цел: Презентација на современите начини за план на терапија со ставање акцент на естетскиот момент. Дигитално дизајнирање на насмевката е повеќенаменско средство за планирање на денталниот третман, со поголема предвидливост за текот на третманот и подобрена комуникација со пациентот. Материјал и метод: Материјалите со кои располагаме се добиени со темелно пребарување на повеќе стручни книги наменети за оваа проблематика, како и пребарувања по апстракти и најнови студии од интернет базата. Резултати: Концептот на Дигитално дизајнирање на насмевката воведен од 2007 година значително еволуира и го зазема своето место во естетската стоматологија. Олеснет е процесот на дизајнирање на насмевката при што е вклучен и самиот пациент, зголемена комуникација која генерира ефикасна и предвидлива клиничка процедура. Заклучок: Наша цел е да го да бидеме во чекор со модерната стоматологија, со технологија која е лесно достапна, така да се повеќе доктори и пациенти да се одлучат за овие естетски решенија со предвидлив исход. Клучни зборови: дигитално дизајнирање на насмевка, естетско решение.

Item Type: Conference or Workshop Item (Poster)
Subjects: Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Medical and Health Sciences > Health biotechnology
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Katerina Zlatanovska
Date Deposited: 12 Sep 2017 09:53
Last Modified: 12 Sep 2017 09:53
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/18032

Actions (login required)

View Item View Item