Интернационализација на високото образование

Todorova, Marija and Koceva, Vesna (2016) Интернационализација на високото образование. Зборник на трудови од Меѓународната научна конференција „Климентовото дело“. pp. 233-238. ISSN 978-608-244-404-8

[img]
Preview
Text
Интернационализација на високото образование.pdf - Published Version

Download (368Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
ЗБОРНИК-КЛИМЕНТОВОТО ДЕЛО (2).pdf

Download (3319Kb) | Preview

Abstract

Во овој труд се појаснува поимот „интернационализација“ и се претставува како нов модел на образование кое ќе ги задоволи потребите на современото општество и ќе одговори на современите барања и предизвици, се образложува потребата од интернационализација на високото образование и на крај се даваат заклучоци и препораки за иднината на интернационализација на високото образование во Македонија

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Marija Todorova
Date Deposited: 16 Jun 2017 12:17
Last Modified: 16 Jun 2017 12:17
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17915

Actions (login required)

View Item View Item