Прагматичка компетенција кај македонските изучувачи на англискиот и на германскиот јазик

Kusevska, Marija and Ivanovska, Biljana and Daskalovska, Nina (2017) Прагматичка компетенција кај македонските изучувачи на англискиот и на германскиот јазик. University "Goce Delchev", Stip R.Macedonia. ISBN 978-608-244-412-3

[img]
Preview
Text
Pages from kniga biljana.pdf

Download (246Kb) | Preview

Abstract

Оваа книга е резултат на истражувањата спроведени во рамките на проектот „Улогата на експлицитните инструкции за стекнување прагматичка компетенција при учењето англиски и германски јазик“ на Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип, Република Македонија, кој се одвиваше во периодот од јануари 2015 до декември 2016 година. Идејата за овој проект произлезе од потребата за добивање веродостојни податоци за способноста на изучувачите на англиски и германски јазик да комуницираат на јазиците што ги изучуваат, како и од потребата за изнаоѓање методи кои ќе им помогнат да ги подобрат нивните комуникациски компетенции.

Item Type: Book
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Biljana Ivanovska
Date Deposited: 12 Jun 2017 11:06
Last Modified: 12 Jun 2017 11:06
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17899

Actions (login required)

View Item View Item