Перцепција на студентите за сопствените проблеми при читање англиски текстови

Donev, Dragan and Krsteva, Marija (2017) Перцепција на студентите за сопствените проблеми при читање англиски текстови. Годишен зборник 2017 - Филолошки факултет, УГД - Штип. ISSN 1857-7059

[img]
Preview
Text
Перцепција на студентите за сопствените проблеми при читање англиски текстови.pdf - Published Version

Download (1823Kb) | Preview

Abstract

Овој труд ја анализира перцепцијата на студентите за сопствените проблеми при читање непознат текст на англиски јазик. Покрај тоа што технологијата е двигател на сите пори во општеството денес, а со тоа и во наставата на странски јазик, сепак способноста за вербална комуникација и понатаму е основна вештина во наставата. Главниот проблем во наставата по изучување странски јазик е да се развијат оралните комуникациски вештини, затоа што основната цел на наставата по странски јазик е да произведе квалификувани наставници по соодветниот јазик. Во нашава анализа вниманието е насочено кон перцепцијата на студентите за сопствените тешкотии при читање. Најнапред е приложен преглед на карактеристичните проблеми по јазични категории присутни при изучување на странски јазик. Акцентот овде е ставен на проблемите што се јавуваат при изучувањето на англискиот јазик како странски. Се очекува да се дојде до резултати кои ќе може да послужат како основа при креирањето наставни материјали.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Dragan Donev
Date Deposited: 30 May 2017 12:22
Last Modified: 30 May 2017 12:23
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17847

Actions (login required)

View Item View Item