Фенолна карактеризација на црвени вина во различни фази на производство

Ivanova, Violeta (2017) Фенолна карактеризација на црвени вина во различни фази на производство. In: Тохем ЕНО Семинар, 26 Apr 2017, Demir Kapija, Macedonia.

[img]
Preview
Text
Ivanova-Petropulos-Prezentacija-Tohem-26.04.2017.pdf

Download (1083Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Програма Тохем ено семинар 2017.pdf

Download (157Kb) | Preview

Abstract

Во овој труд презентирани се резултати за индивидуални фенолни соединенија определени со високо-ефикасна течна хроматографија (HPLC) во вина произведени со различни технолошки постапки. Следени се содржините на фенолини соединенија во различни фази на производството, вклучувајќи: шира, алкохолна ферментација и зреење. Забележани се промени на фенолите кои влијаат и на квалитетот на вината.

Item Type: Conference or Workshop Item (Lecture)
Subjects: Natural sciences > Chemical sciences
Agricultural Sciences > Other agricultural sciences
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Violeta Ivanova Petropulos
Date Deposited: 18 Dec 2017 14:21
Last Modified: 18 Dec 2017 14:21
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17844

Actions (login required)

View Item View Item