Работилница - Оралнохируршки процедури во менаџментот на флап-дизајн: резенки, инструменти и техники на шиење – основно ниво

Dimova, Cena (2017) Работилница - Оралнохируршки процедури во менаџментот на флап-дизајн: резенки, инструменти и техники на шиење – основно ниво. In: Оралнохируршки процедури во менаџментот на флап-дизајн: резенки, инструменти и техники на шиење – основно ниво, 10 Apr 2017, Stip, Macedonia.

[img]
Preview
Text
ОРАЛНОХИРУРШКИ ПРОЦЕДУРИ ВО МЕНАЏМЕНТОТ НА ФЛАП-ДИЗАЈН.pdf - Supplemental Material

Download (2443Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Програма -ОРАЛНОХИРУРШКИ ПРОЦЕДУРИ ВО МЕНАЏМЕНТОТ НА ФЛАП.pdf - Supplemental Material

Download (185Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
1. теоретски дел флап дизајн -ПДФ.pdf

Download (1720Kb) | Preview
Official URL: http://fmn.ugd.edu.mk/?p=108

Abstract

При орално хируршките интеревнции како и при отвореното и затвореното дентално имплантирање се создава оперативна рана. За правилно затворање на хируршката рана секогаш е потребно да се создадат услови за оптимално заздравување. Цел на планираните активности: - запознавање со базичните принципите во планирањето на орално хируршките флапови, особено при денталното имплантирање, - исхрана и прокрвеност на флапот, - избегнување и надминување на евентуални можни компликации.

Item Type: Conference or Workshop Item (Other)
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Medical and Health Sciences > Health sciences
Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Cena Dimova
Date Deposited: 19 Apr 2017 08:36
Last Modified: 19 Apr 2017 08:36
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17721

Actions (login required)

View Item View Item