Геохемиски карактеристики на скарновите од наоѓалиштето Иберли

Spritova, Kika and Spasovski, Orce (2016) Геохемиски карактеристики на скарновите од наоѓалиштето Иберли. In: Podeks-Poveks'16, 11-13 Nov 2016, Strumica, Macedonia.

[img]
Preview
Text
5. Kika Spritova - vtor trud.pdf

Download (323Kb) | Preview

Abstract

Во рамките на овој труд ќе бидат прикажани геохемиските карактеристики на карпестите маси кои учествуваат во геолошката градба на полиметаличното наоѓалиште Иберли. Податоците добиени со лабораториските испитувања главно се однесуваат на репрезентативни примероци земени непосредно пред влез во поткоп III/1, халдата пред споменатиот поткоп, како и примероци земени од халдата на поткоп II/1. Геохемиските испитувања укажуваат на обогатување или осиромашување на елементите карактеристични за скарновите.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Engineering and Technology > Materials engineering
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Orce Spasovski
Date Deposited: 28 Mar 2017 13:16
Last Modified: 28 Mar 2017 13:16
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17663

Actions (login required)

View Item View Item