Изложба на студентите на ТТФ, на промоција на монографијата "Методија Шаторов - Шарло", меѓу чеканот и наковалната" од д-р Соња Николова.

Risteski, Sanja (2017) Изложба на студентите на ТТФ, на промоција на монографијата "Методија Шаторов - Шарло", меѓу чеканот и наковалната" од д-р Соња Николова. [Show/Exhibition]

[img]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
Методија Шаторов Шарло постер.pdf

Download (28Kb) | Preview
Official URL: http://www.televizijastar.com/2017/02/03/%d0%bf%d1...

Abstract

Студентите на ТТФ при УГД- Штип учествуваа со изложба на фотографии во црно бела техника на промоцијата на монографијата "Методија Шаторов - Шарло", меѓу чеканот и наковалната" од д-р Соња Николова.Изложбата беше инспирирана од книгите, а на фотографиите моделите беа претставени во црна-бела техника. На секој од фотографираните модели беше испишана или рачно везена мисла од светски познати автори. Изложбата беше надополнета со рачно изработени модели на облека во размер 1:4.

Item Type: Show/Exhibition
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Technology
Depositing User: Sanja Spasova
Date Deposited: 01 Mar 2017 11:20
Last Modified: 29 Mar 2018 11:20
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17551

Actions (login required)

View Item View Item