Модна недела Скопје- 2010 (FWSK)

Risteski, Sanja (2010) Модна недела Скопје- 2010 (FWSK). [Show/Exhibition]

[img]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
moden vikend skopje.pdf

Download (70Kb) | Preview
[img]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
25764_1299635824385_3625231_n.pdf

Download (53Kb) | Preview
Official URL: https://www.youtube.com/watch?v=ASQ7_Z7Tr9g&t=6s

Abstract

Учество на модната ревија во Скопје со сопствени креации. Моделите беа изработени од свилен материјал во земјени тонови со модни додатоци во црна боја. Инспирацијата потекнуваше од бесконечноста на човековата фантазија, а круговите како симбол на бесконечност беа вметнати во самиот модел. Модните додатоци беа надополнети со рачна работа, а моделите беа презентирани како дел од првата генерација на постдипломци на ЕУРМ, и студентите на моден дизајн.

Item Type: Show/Exhibition
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Technology
Depositing User: Sanja Spasova
Date Deposited: 01 Mar 2017 09:48
Last Modified: 29 Mar 2018 11:49
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17503

Actions (login required)

View Item View Item