Улога на кинезитерапијата при рехабилитација на пациенти со инфаркт на миокардот

Karajigit, Deniz and Nikolovska, Lence (2016) Улога на кинезитерапијата при рехабилитација на пациенти со инфаркт на миокардот. In: Втор Конгрес на физиотерапевти на Република Македонија, 16-18 Sept 2016, Struga, Macedonia.

[img]
Preview
Text
Зборник - Втор Конгрес на физиотерапефти.pdf

Download (503Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
LN 4.pdf

Download (477Kb) | Preview

Abstract

Кардиоваскуларните болести се водечка причина за смртност кај луѓето. Во најголем број случаи КВБ не се дијагностицирани навреме и нивните први манифестации се јавуваат во вид на ургентни акутни коронарни состојби т.е. инфаркт на миокардот. При рехабилитација на овие пациенти е потребно добро познавање на карактерот на болеста и ризикот од компликации кои го загрозуваат нивниот живот.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Medical and Health Sciences > Health sciences
Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Lence Nikolovska
Date Deposited: 15 Feb 2017 14:48
Last Modified: 15 Feb 2017 14:56
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17413

Actions (login required)

View Item View Item