Прирачник - Чекори за самовработување на младите

Gorgieva-Trajkovska, Olivera (2016) Прирачник - Чекори за самовработување на младите. .

[img]
Preview
Text
Прирачник-чекори за самовработување на младите.pdf

Download (1272Kb) | Preview

Abstract

Проблемот со недостаток на самоиницијативност, самодоверба и недоволната информираност на младите студенти за претприемништвото, за можностите што ги нуди интернетот и е – маркетингот, развој на сопствен бизнис од своето хоби, талент со што ќе генерираат сопствени производи за остварување на приход, може да се надмине со имплементирање на нашиот предлог проект кој преку формите на интерактивна обука, заедничко дружење, практична работа, промоција ќе обезбеди надградување на капацитетите на младите студенти и ќе обезбеди услови за самовработување. Иновативноста на проектот е што младите ќе имаат можност од своето хоби, она што со љубов го работат, да развијат сопствен бизнис. Носител на проектот „Чекори за самоврабо-тување на младите - од хоби до сопствен бизнис“ финансиран од Влада на Република Македонија е ЗХА"СИНЕРГИЈА"- Штип, а партнер е Државниот студенски дом „Браќа Миладиновци “ – Штип

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Olivera Trajkovska
Date Deposited: 14 Feb 2017 12:58
Last Modified: 14 Feb 2017 12:58
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17373

Actions (login required)

View Item View Item