Микроекономија и Макроекономија (избрани теми)-практикум (збирка задачи)

Josheski, Dushko and Apostolov, Mico (2017) Микроекономија и Макроекономија (избрани теми)-практикум (збирка задачи). ISBN 978-608-244-369-0.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/584

Abstract

Познавањето на микроекономските фундаменти во голема мера подразбира еден напор да се запознаат агрегатните економски феномени условени од однесувањето на индивидуалните економски субјекти, и нивните интеракции. Овие интеракции може да бидат и пазарни и непазарни. Овие интеракции понатаму се спојуваат заедно, поради непријатното чувство кај економистите во 1950-тите и 1960-тите со постоењето на две суп дисциплини, микроекономија и макроекономија, а двете, всушност, ги објаснуваат карактеристиките на економијата како целина. Овој практикум опфаќа теми од микроекономската и макроекономската анализа. Материјалот е поделен како во тематските поглавја на скриптата по микроекономија и макроекономија со тоа што во практикумот има решени задачи од избраните поглавја.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Dusko Josevski
Date Deposited: 10 Feb 2017 11:58
Last Modified: 10 Feb 2017 11:58
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17294

Actions (login required)

View Item View Item