Можностите на училницата за реализација на настава по физичко и здравствено образование

Popeska, Biljana (2016) Можностите на училницата за реализација на настава по физичко и здравствено образование. In: Научно - стручна трибина „Учителот и средината за учење и развој “, 02 Oct 2015, Stip, Macedonia.

[img]
Preview
Text
Можностите на училницата 2016.pdf

Download (550Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Tribina FON 2015.pdf

Download (684Kb) | Preview

Abstract

Училницата претставува место за реализација на најголем дел од воспитно – образовните активности во училиштето. Иако наставата по физичко и здравствено образование примарно се реализира во спортска сала или на отворено, во исклучителни случаи, училницата може да биде место каде ќе се реализираат одредени содржини по ФЗО. Токму можностите на училницата како место за реализација на овие содржини се разработени во овој труд. Даден е приказ на активности кои се реализираат во училницата надвор од редовната настава по ФЗО со цел зголемување на степенот на физичка активност на децата, но и можностите на училницата како алтернативен простор за реализација на наставата по ФЗО.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Biljana Popeska
Date Deposited: 09 Feb 2017 13:34
Last Modified: 09 Feb 2017 13:34
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17246

Actions (login required)

View Item View Item