Иновации во историјата – процес со трајни и позитивни вредности

Cackov, Oliver (2016) Иновации во историјата – процес со трајни и позитивни вредности. In: Десети Цар-Шишманови дни в Самоков тридесет и шести научни четения на асоциация за антропология, етнология и фолклористика „Онгъл“, 2-3 Oct 2016, Samokov, Bulgaria. (In Press)

[img]
Preview
Text
Program Samokov 2016.pdf

Download (262Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Inovacii trud.pdf

Download (366Kb) | Preview

Abstract

Иновациите како неминовен феномен имаат огромна сила и влијание во сферата на образованието. Тие создаваат нов систем на вредности кој доведуват до промени во недоследностите во наставата и прифаќаат нови позитивни вредности. Во самиот наслов е даден посебен акцент на иновациите кој отвараат нови развојни творештва како на професорот така и на студентот а со тоа го освежуват моделират и стимулираат наставниот процес. Во наставата по историја постојано се освежува збогатува и унапредува со многубројни иновации. Во трудот се обработени оние иновации кој настојуват да ја конкретизираат наставната содржина , да ја прилагодат кон интересите и можностите на студентите и да ја осовременат со нови методски знаења. Се очекува иновациите во наставата по историја да бидат траен процес и важен фактор во понатамошните научни истражувања. Innovations in the history teaching - process with positive and permanent values Innovations in the history teaching - process with positive and permanent values Innovations as an inevitable phenomenon are very important and have great influence on the field of education. They are building a system of values that can lead to significant changes in the work with students. The title of the article focuses on innovations that give new impetus of creativity to professors and studentsas well and this stimulates the process of teaching. The article explores those innovations that seek to concretize the teaching process and content and adapt them to the interests of the students. Introduction of innovations in the history teaching is expected to be an ongoing process and an important factor in further scientific research.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Humanities > History and archaeology
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Oliver Cackov
Date Deposited: 20 Feb 2017 08:11
Last Modified: 20 Feb 2017 08:11
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17233

Actions (login required)

View Item View Item