За предизвиците и перспективите на професијата учител

Mirascieva, Snezana and Petrova Gjorgjeva, Emilija and Koceva, Daniela and Kitanova, Irena (2016) За предизвиците и перспективите на професијата учител. Научно - стручна трибина „Предизвиците и перспективите на учителската професија“, Факултет за образовни науки, Штип. ISSN ISBN: 978-608-244-365-2

This is the latest version of this item.

[img] Text
2016 МИР.pdf

Download (736Kb)

Abstract

Општествените промени и барањата како нивна последица пред учителот поставуваат нови предизвици и перспективи. Менување и богатење со нови знаења, развивање нови вештини, креирање нови односи се предизвик за учителот. Формалното образование не е доволно за да се соочи со нив. Перспективата на професијата учителот треба да ја бара во филозофијата на доживотно учење и континуиран развој. Клучни зборови: учител, доживотно учење, професионален развој.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Daniela Koceva
Date Deposited: 09 Feb 2017 10:53
Last Modified: 09 Feb 2017 12:05
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17226

Available Versions of this Item

Actions (login required)

View Item View Item