Средината за учење и актерите во неа

Mirascieva, Snezana and Petrova Gjorgjeva, Emilija and Koceva, Daniela (2016) Средината за учење и актерите во неа. Научно - стручна трибина „Учителот и средината за учење и развој “, Факултет за образовни науки, Штип. ISSN ISBN: 978-608-244-364-5

[img]
Preview
Text
2015 - МИР.pdf

Download (778Kb) | Preview

Abstract

Тенденцијата и императивот за зголемување на квалитетот во образованието, го покрена прашањето за значењето на средината за учење. Во тој контекст предмет на проучување се повеќе прашања како определување на поимот и содржината на феноменот средина за учење, модели на креирање на различни средини за учење, карактеристики на одделни видови средини за учење. Во трудот вниманието е фокусирано на проблемот на поврзаност меѓу средината за учење и актерите во неа и нивниот меѓусебен однос. Клучни зборови: средина за учење, учител, ученик, учење, поучување

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Daniela Koceva
Date Deposited: 09 Feb 2017 09:52
Last Modified: 09 Feb 2017 12:07
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17221

Actions (login required)

View Item View Item