Зградата на ректоратот во Штип, објект што ги поврзува минатото, сегашноста и иднината

Cackov, Oliver (2016) Зградата на ректоратот во Штип, објект што ги поврзува минатото, сегашноста и иднината. Годишен зборник 2015/2016 Факултет за образовни науки УГД-Штип.

[img]
Preview
Text
FON zbornik_2016 za www.pdf

Download (1800Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
O. C. 1.pdf

Download (388Kb) | Preview

Abstract

Зградата на ректоратот од секогаш преставувала не само јадро околу кое се случувале многу значајни настани, туку, и зграда во која поминале и плејада на истакнати македонски личности. Богатата историја на оваа најпрво училиште, па касарна , болница и повторно училиште ја заокружи денешната нејзина улога на Ректорат на Универзитетот „Гоце Делчев“. Во текстот е поместена хронологијата на и најзначајните моменти од постоњето на ова здание.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > History and archaeology
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Oliver Cackov
Date Deposited: 09 Feb 2017 09:48
Last Modified: 09 Feb 2017 09:48
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17188

Actions (login required)

View Item View Item