Нега на новородено дете - прирачник за практична настава

Zisovska, Elizabeta (2016) Нега на новородено дете - прирачник за практична настава. ISBN 978-608-244-348-5.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/579

Abstract

Неонатологијата е една од помладите гранки која е дел од педијатријата, но има и примеси на акушерство. Новороденото дете како пациент има многу специфични барања кои не се својствени кај другите пациенти. Не случајно неонатологијата е посебна гранка во педијатријата иако опфаќа само кус период од животот на човекот, и тоа раниот неонатален период само една недела, а целиот неонатален период само 28 дена. Овој Прирачник ќе биде од голема помош на акушерките во нивната работа, негата на новороденото дете, но и за секој педијатар во согледувањето на специфичните птореби на новороденчето.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Elizabeta Zisovska
Date Deposited: 03 Feb 2017 09:08
Last Modified: 03 Feb 2017 09:08
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17128

Actions (login required)

View Item View Item