Практикум за физикална дијагностика и терапија во педијатријата

Zisovska, Elizabeta (2016) Практикум за физикална дијагностика и терапија во педијатријата. ISBN 978-608-244-349-2.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/571

Abstract

Педијатријата е гранка во медицината која ги обработува нормалните развојни процеси, превенцијата од болестите и лекувањето на заболувањата кај дететo. Основата за успешна работа на младиот лекар е познавањето на принципите и методите на Медицина заснована на докази, со примена на соодветните дијагностички и терапевтски методи. Овој Практикум е наменет за студентите по Општа медицина, и младите доктори кои ја започнуваат својата пракса. Сеопфатен е во однос на специфичниот пристап кон детето како пациент.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Elizabeta Zisovska
Date Deposited: 03 Feb 2017 09:06
Last Modified: 03 Feb 2017 09:06
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17127

Actions (login required)

View Item View Item