Културата, културните разлики и предрасуди

Koceva, Daniela (2016) Културата, културните разлики и предрасуди. Annual Miscellaneous Collection, 6. pp. 49-58. ISSN 1409-9187

[img]
Preview
Text
ZBORNIK_FON-2016 DANILELA.pdf

Download (3652Kb) | Preview

Abstract

Секоја култура има сопствени единствени обрасци на однесување кои најчесто им изгледаат туѓи на луѓето кои имаат поинакво културно потекло. Во тој контекст културните разлики меѓу различните народи се резултат на различниот развој на културата и општеството, како и развојот на културата во историски различни конкретни општества. Клучни зборови: културни универзалии, културни разлики, предрасуди,соработка, толеранција, дискриминација.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Sociology
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Daniela Koceva
Date Deposited: 02 Feb 2017 12:13
Last Modified: 02 Feb 2017 12:13
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17125

Actions (login required)

View Item View Item