Технологии во современата настава во средните училишта во Република Македонија

Kuzmanovska, Dragana and Sekerinova, Emilija (2016) Технологии во современата настава во средните училишта во Република Македонија. Зборник на трудови / Прва меѓународна научна конференција филологија, култура и образование. pp. 449-456. ISSN 978-608-244-308-9

[img]
Preview
Text
ТЕХНОЛОГИИ ВО СОВРЕМЕНАТА НАСТАВА Филко.pdf

Download (3165Kb) | Preview
Official URL: http://js.ugd.edu.mk./index.php/fe

Abstract

Во овој труд ќе се разгледува примената на современите информациски и комуникациски технологии во образованието во Македонија, со посебен акцент на средното образование. Целта на трудот е да се воочат придобивките од примената на технологиите во современиот наставен процес, како и да се укаже на потешкотиите во нивната примена. За таа цел користени се прашалници кои се спроведени помеѓу наставници по различни наставни предмети и ученици од трета година во средно училиште. Притоа е направена споредба во примената на информациските и комуникациските технологии во различни наставни предмети.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: Медиуми, Информацискии комуникациски технологии, Комуникација, Видови медиуми, Придобивки
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Dragana Kuzmanovska
Date Deposited: 02 Feb 2017 09:11
Last Modified: 02 Feb 2017 09:11
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17106

Actions (login required)

View Item View Item