Влијание на архитектурата, црквите, народната носија, соборските песни и ората врз развојот на бањскиот туризам во штипско Ново Село

Koteski, Cane and Dimitrov, Nikola and Jakovlev, Zlatko (2016) Влијание на архитектурата, црквите, народната носија, соборските песни и ората врз развојот на бањскиот туризам во штипско Ново Село. Bulletin of Papers ASA - 2008-2009. pp. 45-51. ISSN 0352-3497

[img]
Preview
Text
KC.pdf

Download (814Kb) | Preview

Abstract

Туристичкиот сообраќај овозможува туристичката услуга да добие и конкретна општествена употреблива вредност. Со тоа самиот сообраќај учествува во создавањето на вредноста на туристичкит производ. Исто така сообраќајот е значаен и во однос на транспорт на стоки и пренесување на вести, информации и пари. Во туризмот положбата на сообраќајниот фактор битно се разликува од она што овој фактор ја има во другите дејности.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cane Koteski
Date Deposited: 24 Jan 2017 11:38
Last Modified: 24 Jan 2017 11:38
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16933

Actions (login required)

View Item View Item