Претприемачка иницијатива за зголемување на туристичката понуда во општина Гевгелија

Magdinceva Sopova, Marija and Atanasova, Ljupka and Mitrovska, Vera (2016) Претприемачка иницијатива за зголемување на туристичката понуда во општина Гевгелија. Yearbook - Faculty of Tourism and Business Logistics. ISSN 978-608-244-313-3

[img]
Preview
Text
pret inic za zgol na tur ponu vo opst gev so naslovna 4.pdf

Download (1353Kb) | Preview
Official URL: http://js.ugd.edu.mk/index.php/YFNTS

Abstract

Согледувајќи ги можните потенцијали, расположивите туристички капацитети и самата местоположба, се констатира дека општина Гевгелија претставува добра основа за развој на туризмот и негово прераснување во профитабилна дејност со богата туристичка понуда. Во овј труд ќе направиме анализа на веќе постоечките туристички капацитетит и истражување на потенциојалните места за прераснување на конкурентен и профитабилен туристички бизнис, преку поврзување на постоечката туристичка понуда и новите содржини.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Marija Magdinceva Sopova
Date Deposited: 16 Feb 2017 14:34
Last Modified: 16 Feb 2017 14:34
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16930

Actions (login required)

View Item View Item