Преглед на критичките интерпретации на Крешеновиот модел на усвојување/ учење на немајчин јазик

Koceva, Vesna and Todorova, Marija and Ulanska, Tatjana (2016) Преглед на критичките интерпретации на Крешеновиот модел на усвојување/ учење на немајчин јазик. Прва меѓународна научна конференција „Филко“, Зборник на трудови, Филолошки факултет, Универзитет „Гоце Делчев“, Штип, 1 (1). pp. 423-430. ISSN 978-608-244-308-9

[img]
Preview
Text
filko-424-431 (1).pdf

Download (231Kb) | Preview
Official URL: http://js.ugd.edu.mk/public/dokumenti/dok/filko/fi...

Abstract

Во овој труд се дава осврт на критиките насочени кон идеите на Крешен за учењето на немајчин јазик и се изнесуваат ставовите на критичарите кои ја побиваат теоретската оправданост, односно теоретската неусловеност на Крешеновиот модел. Се дава краток приказ на најчестите приговори, поврзани со вреднувањето на теоретските поставки во овој модел и се образложува неодреденоста, несоодветноста и недоследноста на Крешен во употребата на терминологијата и методологијата

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Vesna Koceva
Date Deposited: 29 Dec 2016 11:04
Last Modified: 29 Dec 2016 11:04
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16901

Actions (login required)

View Item View Item