Читање и работата со текст во одделенска настава

Kitanova, Irena and Petrova Gjorgjeva, Emilija and Mirascieva, Snezana and Koceva, Daniela (2016) Читање и работата со текст во одделенска настава. Зборник на трудови, Прва меѓународна научна конференција „ФИЛКО“ - филологија, култура и образование. ISSN ISBN 978-608-244-308-9

[img]
Preview
Text
1.pdf

Download (1126Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Irena.pdf

Download (317Kb) | Preview

Abstract

Читањето претставува аналитичко-синтетичка постапка, мисловен процес кој истовремено обединува повеќе фази кои го доведуваат ученикот до правилно совладување на техниките за читање и оспособување за разбирање на прочитаното.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Daniela Koceva
Date Deposited: 09 Dec 2016 11:03
Last Modified: 09 Dec 2016 11:03
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16796

Actions (login required)

View Item View Item