Генеративен пристап кон синтаксата.

Nikolovska, Violeta (2016) Генеративен пристап кон синтаксата. Violeta Nikolovska, Skopje. ISBN 978-608-66020-0-0

[img]
Preview
Text
korica.pdf

Download (9Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
sodrzina.pdf

Download (52Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
voved i podatoci.pdf

Download (146Kb) | Preview

Abstract

Во оваа научна книга се претставени теориските достигнувања на американската генеративна граматика, во развојната линија на теоретичарот Ноам Чомски. Теориите коишто се претставени се: Стандардната теорија; Проширената стандардна теорија и Управувачко-поврзувачката теорија, со нејзините поттеории.

Item Type: Book
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Violeta Nikolovska
Date Deposited: 28 Nov 2016 13:38
Last Modified: 28 Nov 2016 13:38
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/16729

Actions (login required)

View Item View Item